- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"א 1599-08
|
ת"א בית משפט השלום קריית גת |
1599-08
2.2.2012 |
|
בפני : איל באומגרט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בוריס גוניקשטיין |
: 1. רשות הנמלים והרכבות 2. הפניקס הישראלי בע"מ |
| פסק-דין | |
1. לפני תביעה לפיצוי כספי בגין נזקי גוף שלטענת התובע נגרמו לו בתאונה מיום 26.7.07 בחצרי הנתבעת 1 (להלן: "הנתבעת") המבוטחת על ידי נתבעת 2.
התביעה הוגשה מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה - 1975 (להלן: "פלת"ד"). לחילופין, הוגשה התביעה מכוח פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
- בסעיף 4 לכתב התביעה מתאר התובע את אירוע התאונה כך:
"בתאריך 26.7.07 בשעה 15:30 ו/או בסמוך לכך הגיע התובע עם משאיתו לצורך העמסתה בנמל אשדוד. התובע ירד ממשאיתו והמתין בסמוך אליה. תוך כדי המתנה, נסע נהג מלגזה אשר עבד בסמיכות מקום למשאית ותוך כדי נהיגתו עלתה המלגזה על מספר בולי עץ אשר אחד מהם התרומם ופגע בתובע וגרם לו לחבלות קשות בחלקי גופו".
זוהי המחלוקת העובדתית ואין בלתה.
- הנתבעות, כל אחת בדרכה, מכחישות את אירוע התאונה. בנוסף, טוענות הנתבעות כי אם חלה פקודת הנזיקין, הרי שהן לא הפרו את חובת הזהירות שהן חבות כלפי התובע.
כעולה מתצהיר התובע אשר הוגש לעניין אירוע התאונה (להלן: "התצהיר"), זו התרחשה שעה שהתובע, נהג משאית, אמור היה להעמיס עצים בנמל אשדוד לצורך הובלתם, ליעד אחר. ביום התאונה הגיע התובע עם משאיתו לנמל אשדוד, העמידה לצורך העמסתה בעצים ובעודו עומד כ-3 מ' לקידמת המשאית החלה המלגזה להעמיס עצים על גבי המשאית.
בתצהיר מסביר התובע, כי חבילות העצים שהועמסו על המשאית הונחו מימין למשאית על גבי שתי קורות עץ כשאורך כל אחת מהן, הוא 4 מ' לכל הפחות. הקורות עליהם היו מונחים העצים הוצבו במקביל אחת לשניה במרחק של 2 מ' זו מזו, והן שימשו מעין דרך גישה למלגזה אשר בעזרת הקילשונים הרימה את העצים והעמיסה אותם על גבי המשאית.
בהמשך, הצהיר התובע, כי המלגזן הסיע את המלגזה בין שתי קורות העץ שבשלב זה היו ללא חבילות עצים עליהם ותוך כדי נהיגתו פגע בקורה הקרובה למשאית, זו סטתה שמאלה, פגע ברגל ימין שלו והוא נפל אפיים ארצה.
התובע המחיש את זירת האירוע באמצעות שרטוט שסומן א'1 והוא מצוי בתיק המוצגים.
- בחקירתו הנגדית העיד התובע כי הוא עמד בסמוך למקום העמסת העצים על גבי המשאית על מנת להדריך את המלגזן היכן להעמיס את העצים על גבי המשאית וזאת על מנת לשמור על איזון בהעמסה נכונה (עמ' 10 סיפא לפרוט').
עוד השיב התובע בחקירתו הנגדית, כי המלגזה, באמצעות אחד מגלגליה פגעה בקורת העץ השמאלית וזו סטתה ומכאן התאונה (עמ' 11 לפרוט' סיפא).
על מנת לחזק את גירסתו, השיב התובע בחקירתו הנגדית, כי: "הרצפה היתה נקיה ולא היה שום דבר איפה שעמדתי. אני עמדתי וראיתי איך המלגזה פוגעת בקורה ואז נפלתי ואני לא זוכר" (עמ' 14 ש' 12- 13).
התובע, השיב בחקירתו הנגדית כי על אף שהיו אנשים רבים נוכחים במקום, וביניהם נכח אחד בשם אוזן שהיה מנהל העבודה מטעם מעסיקתו, איש מהם לא ראה את התאונה ואת שמותיהם של האחרים אינו מכיר.
לא זו אף זו, בהמשך חקירתו הנגדית, העיד התובע כי המלגזן לא יכול היה לראות אותו מכיוון שהמלגזן נסע כאשר גבו של המלגזן אל התובע. (עמ' 18 ש' 11 לפרוט').
- מטעם הנתבעות העיד לעניין שאלת אירוע התאונה, המלגזן, מר אבי אלבו. המלגזן הצהיר כי ביום התאונה נהג במלגזה ברציף 1 בנמל אשדוד, והעמיס עצים מהרציף למשאית התובע.
כעולה מתצהיר המלגזן, העצים מונחים על גבי קורות עץ וזאת על מנת לאפשר למלגזה להרימם על גבי הקילשונים ולהעמיסם על המשאית. ערימות העץ מוצאות את מקומן על אותן קורות עץ לאחר שהוצאו מבטן האוניה באמצעות מנוף.
לעניין אירוע התאונה, הצהיר המלגזן, כי הבחין בתובע במרחק של 5-6 מ' מהמלגזה הולך הליכה מהירה לכיוון אחת מחבילות העצים, ובעוד התובע מוריד את אחד ה "קרשים המיותרים מחבילת העצים", הבחין בו המלגזן דורך על אחד הקרשים שהיו מפוזרים ברציף, מועד ונופל.
לא זו אף זו, המלגזן הצהיר מפורשות כי כלל לא פגע עם המלגזה באחת מקורות העץ עליהם היו מונחות ערימות העצים שיועדו להעמסה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
